Opleiding

Het Healing Touch Certificate Program is een modulaire opleiding die wordt afgesloten met een portfolio-examen. De opleiding bestaat uit 5 modules, een stageperiode na module 4 en een certificeringstraject. Ieder bepaalt zijn/haar eigen tempo, elke module wordt gehonoreerd met een Certificaat. Healing Touch biedt aan de zorgprofessional/ hulpverlener een nieuw perspectief van waaruit zorg kan geboden worden. Het zou de integrale gezondheidszorg zeer ten goede komen als alle verzorgenden en verpleegkundigen tenminste module 1 en 2 hebben gevolgd.

Het Healing Touch Certificate Program ontstond in 1989 als verpleegkundig nascholingsprogramma, ondersteund door de American Holistic Nurses Association (AHNA) en is ontwikkeld door Janet Mentgen. De scholing is in beheer bij Healing Beyond Borders, Educating and Certifying the Healing Touch™.

Het Healing Touch Curriculum steunt op de wijsheid die is vervat in traditionele geneeswijzen en het werk van hedendaagse wetenschappers en energietherapeuten zoals Dora Kunz, Rosalyne Bruyere, Brugh Joy, James Oschman en Barbara Brennan.

cursus

HT Module 1

Grondbeginselen van Healing Touch

HT Module 2

Energetische patronen en Klinische Toepassingen

HT Module 3

Advanced Healer Preparation

HT Module 4

Case management and Professional Practice

HT Module 5

Self-Evaluation and Professional Development

Certificering